Back to Top

Jooga sopii kaikille

Jooga on ikivanha kokonaisvaltainen harjoitusmenetelmä, joka sopii kaikille omasta terveydestä, hyvinvoinnista ja henkisestä kasvusta kiinnostuneille. Yhdistyksemme jooganopettajat ovat käyneet Suomen Joogaliiton SJL-opettajakoulutuksen. SJL-joogassa yhdistyvät hatha- ja rajajoogan perinteet eli se on kehon ja mielen/tietoisuuden joogaa.

Yleensä 1,5 h kestävän joogaharjoituksen aikana tehdään liikesarjoja ja asentoja eli asanoita hengityksen rytmissä, mikä lisää kehon liikkuvuutta ja notkeutta. Liike, hengitys ja keskittyminen omaan harjoitukseen ohjaavat kohti kehon ja mielen tasapainoa.

Itsetuntemuksen ja tietoisuuden syventyminen avaavat tietä tasapainoiseen arkipäivään, elämän arvojen selkiintymiseen ja toimiviin ihmissuhteisiin. SJL-jooga sopii kaiken ikäisille ja kuntoisille, sillä jokainen työskentelee omista lähtökohdistaan käsin omien voimavarojensa mukaan.
Yhdistyksen omien joogaharjoitusten lisäksi voit harrastaa joogaa myös Kotkan Opistossa ja Haminan kansalaisopistossa.

Jos haluat tutustua SJL-joogaan mieluiten etänä, tässä Joogaterapiayhdistyksen linkki kaikille sopivaan joogaharjoitukseen.

Heräsikö kiinnostus opiskella jooganopettajaksi?

Koulutus syventää omaa joogapolkua ja antaa eväitä koko elämän kestävällä oppimiselle ja henkiselle kasvulle. Suomen Joogaliitto on kouluttanut jooganohjaajia ensimmäisenä Suomessa, jo 1970-luvun alusta. Jooganopettaja SJL® -nimike otettiin käyttöön vuonna 2000. Liiton opettajakoulutus on Pohjoismaissa ainoa Euroopan Joogaunionin hyväksymä. Lisätietoa koulutuksesta.